Artist Statement    •   CV

Hvor verden rører mig og hvor jeg bliver rørt af verden, samler jeg indtryk og gennem min kreative arbejdsproces skaber jeg udtryk.

Jeg motivers af trangen til at dele den følelse jeg selv opnår i mit møde med indtryk. Mine indtryk findes overalt, i naturen, i byen, bag hjørnet stenen eller træet. Ofte finder jeg mine motiver i det nære. Motiver er overalt – de skal opdages, udvikles og præsenteres. Jeg kan godt lide tanken om, at være den der formidler disse nære hverdagsindtryk i udtryk, der er stærk præget af mine forskellige arbejdsprocesser.

Mine færdige værker udtrykker alt de møder undervejs inden de bliver færdige og jeg tillader en høj grad af tilfældighed og processpor i mine værker. Alt hvad der er, det er og det kommer med. Jeg mener der er en grund til at mine færdige værker indeholder det de gør og derfor nærer jeg stor respekt for de ”gaver” jeg modtager undervejs i mine arbejdsprocesser.

Jeg arbejder med forskellige udtryksformer. Fotografi, maleri, tryk og mix mellem de forskellige medier. I mine udtryk er jeg søgende og nysgerrig på nye udtryksformer og jeg lader ofte processen og materialerne samspille i søgen efter nye og uafprøvede udtryksformer. Det kommer mest synligt til udtryk i mine abstrakte malerier, der fremkommer gennem en intuitiv og improvisatorisk arbejdsproces, der næres af dybe følelser, længsler og savn.

Fotografisk arbejder jeg primært i serier og mine værker er ofte lang tid undervejs. Tiden spiller en vigtig rolle i mine værker og tid er et væsentligt element i alle mine færdige værker og serier. Min arbejdsproces er lang. Jeg arbejder ofte med langtidseksponeringer af mine billeder. Det betyder at jeg indsamler meget tid. Processen i mørkekammeret er ligeledes en langsom proces og der tilføres mere tid til værket. Derfor indeholder mine værker meget tid på forskellige plan. Mine fotografiske motiver indeholder ligeledes væsentlige elementer af tid.

De færdige serier og værker lever i forskellige udtryksspor og jeg arbejder aktivt med at finde flere spor til hver serie. Hvert spor tilfører nyt liv til udtrykkene og jeg oplever nye elementer i mine egne værker ved denne tilgang til udtryk.

Det er vigtigt for mig, at udtrykke de ting, der betyder noget for mig som menneske. Det handler om tid, om hvordan vi forvalter tiden. Det handler om at være i tiden – i tid. Det handler om kreativitet, nysgerrighed og om at gøre sig umage som menneske i verden. Det handler om at turde. Om at turde leve det liv vi har fået og som vi er de eneste der kan forvalte. Jeg udtrykker disse ting i mine værker, i min kunst. Motiverne bærer mine tanker og følelser og jeg finder motiver jeg kan forbinde mig med, således jeg via disse, i ydmyghed, kan overføre mine budskaber. 

Using Format